Scandbio træpiller

Scandbio træpiller er af høj svensk kvalitet, hvilket blandt andet betyder, at de har et lavt fugtindhold. Dette er helt nede på 6-8%, hvilket giver dem en fantastisk god brændværdi. Træpillerne er lidt mørkere i farven end andre træpiller, som skyldes træspånernes lagrings- og tørreproces. Under lagringen bliver spånerne mørkere og så opnås de egenskaber, der kræves for at få en formstabil og holdbar pille. 

Træpillerne er lavet af restprodukter såsom flis og spåner fra skov- og savværksindustrien. Her køber Scandbio udelukkende råvarer fra ansvarlige leverandører, der sikrer genvækst og som er certificeret i henhold til FSC og PEFC. Dette giver os forhandlere og jer forbrugere en sikkerhed om, at Scandbio er ansvarlige i forhold til klimaet og miljøet i produktionen af deres piller.

Certificeringerne FSC og PEFC

EUTR er EU’s tømmerforordning og skal sikre, at alle virksomheder, der arbejder med træ eller træprodukter, har etableret en såkaldt due diligence-ordning for at undgå import af ulovligt fældet træ. Det er de to største skovcertificeringsordninger og de eneste globale ordninger, der findes. Med FSC og PEFC-certificeringerne kan virksomheder sikre og demonstrere, at deres træbaserede produkter er i overensstemmelse med EUTR.
 

Forest Stewardship Council (FSC) er en international ikke-statslig organisation, der har til formål at fremme en ansvarlig skovdrift gennem standarder for god skovdrift, certificering og mærkning. FSC-certificeringen er en international anerkendt standard for ansvarlig skovdrift med certificerede virksomheder i hele verden.
 

Programme for The Endorsement of Forest Certification (PEFC) er skovejernes egen organisation, der leverer uafhængig tredjeparts evaluering og godkendelse af nationale skovcertificeringssystemer. Det er ligeledes en anerkendt mærkningsordning for forsvarlig skovdrift, der sikrer, at skovene forvaltes i henhold til miljømæssige, sociale og økonomiske kriterier.

Der er meget mere at sige om de forskellige certificeringer, og ønsker du at læse nærmere, anbefaler vi dig i høj grad at gøre dette – eksempelvis på organisationernes egne hjemmesider.

Jysk Biobrændsel - Vi sælger kun kvalitetsrige træpiller

Det er ikke kun Scandbio, der arbejder i overensstemmelse med de krav, der stilles af respekt for naturen. Dette gør faktisk alle vores leverandører på forskellige måder. Hos Jysk Biobrændsel er det vigtigt, at der tages ansvar for naturen, og derfor handler vi udelukkende med leverandører, der kan dokumentere, at de gør deres for at overholde standarderne for en ansvarlig produktion. Uanset om du søger træpiller i løs vægt eller træpiller i sække, kan vi derfor garantere dette.

Har du spørgsmål til nogle af vores træpiller, er du velkommen til at kontakte os. Dette kan du gøre på flere forskellige måder: enten via vores kontaktformular her på hjemmesiden, på telefon 76 69 00 10 eller på mail sp.foder-og-energi@mail.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.