Ekman træpiller

Hos Jysk Biobrændsel finder du Ekman træpiller i både løs vægt og sække, hvor vi har valgt udelukkende at forhandle Ekmans HP-kvalitet, så du kan få træpiller i højeste kvalitet. Her kan du, uanset om du søger træpiller i løs vægt eller sække, vælge mellem både 6 og 8 mm piller, således at du har mulighed for at få fingrene i netop dem, der passer til dit pillefyr. Køber du Ekman HP Premium træpiller i løs vægt, er du garanteret minimalt smuld til indblæsning i silo. Her skal du bestille minimum 1 ton og hvis du ikke ønsker det leveret med indblæsning, kan vi naturligvis også levere det med tip. Vores Ekman HP Premium træpiller i sække vejer 16 kg stk. og leveres på paller med 56 stk., hvilket i alt giver dig 896 kg Ekman træpiller. Valget mellem løs vægt og sække afhænger af dine behov og opbevaringsmuligheder.

Træpiller gør fyringens processen nem, da træpillerne er nemme at tænde op i, ikke laver en stor røgudvikling og heller ikke danner meget aske. Træpiller er en mere miljøvenlig energikilde end klassiske fossile brændsler. Samtidig har træpillerne vist sig at være en effektiv energikilde, især inden for opvarmning af boliger og kommercielle bygninger. 


Træpiller har en høj brændværdi og forbrænder relativt rent, hvilket resulterer i lavt CO2-udslip sammenlignet med fossile brændstoffer som kul eller olie. Selvom forbrænding af biobrændsel stadig frigiver CO2, bidrager det ikke til nettotilførslen af CO2 til atmosfæren, da de planter, der blev brugt til at producere biomassen, absorberede CO2 under deres vækst.


Ekman træpiller er af høj kvalitet og yderst effektive. Træpillerne har en høj brændværdi grundet deres lave aske- og vandindhold. Ekman træpiller i HP-kvalitet er lavet af 100% rent træ uden tilsætningsstoffer og fås i størrelserne 6 og 8 mm. 

Når du skal købe træpiller, anbefaler vi at du ser dig godt for. Kvaliteten på træpiller varierer nemlig meget. Det er derfor vigtigt at du ser dig godt for.

Vælger du træpiller i dårlig kvalitet, brænder de dårligt og flammerne vil hurtigt dø ud, desuden vil der dannes store mængder aske. Modsat kan gode træpiller brænde natten over og efterlader kun en lille mængde aske.