Træbriketter

Træbriketter

Flere danskere vælger at fyre med træbriketter i deres brændeovn, hvilket blandt andet skyldes, at briketterne er nemme både at håndtere og opbevare. Træbriketterne har et meget lavt fugtindhold, der som regel ligger på 6-8%. Det betyder, at de afgiver mere energi end almindeligt brænde, og derfor brænder de mere effektivt. Med træbriketter behøver du altså ikke at bekymre dig om, hvorvidt dine briketter er tørre nok til at fyre med. 

Hos Jysk Biobrændsel sælger vi billige træbriketter i høj skandinavisk kvalitet. Dette sikrer dig nogle gode briketter med en høj brændværdi. Køb dem online her og opnå rabat ved køb af større mængder. Vi har fragtfri levering til alle brofaste øer i Danmark.

co2-label-active
ScandbioKaminBrndeAsk-20
3.300,00 kr

Ikke på lager

Hvordan fremstilles træbriketter? 

De træbriketter, som vi sælger hos os, er presset af spåner fra møbelindustrien og afbarkede træstammer. De er fremstillet af meget findelt træ, der ved hjælp af maskiner er presset sammen under et stort tryk. Herved frigives stoffet lignin fra træet, der fungerer som bindemiddel i briketterne.

Afhængigt af, hvor hårdt briketterne er presset og hvilken type træ, de er produceret af, kan kvaliteten og brændværdien variere. Dette har betydning for, hvor længe briketterne kan brænde og dermed hvor meget varme, du kan få ud af briketterne. Ved Jysk Biobrændsel sælger vi udelukkende træbriketter med en høj brændværdi, så du får det størst mulige udbytte af dine briketter.
 

Tag hensyn til miljøet - fyr med træbriketter

Ligesom det er tilfældet ved træpiller, er også træbriketter CO2-neutrale. Det betyder, at du ikke udleder mere CO2 til atmosfæren end træet, som briketterne er lavet af, selv optog under væksten. Herudover produceres briketterne af affaldstræ fra træ- og møbelindustrien, og således anvendes der genanvendelige materialer, som før i tiden blot gik til spilde.

Der er altså flere gode grunde til at anvende træbriketter som brændselsform eller som supplement til fjernvarmen. Du kan på denne måde reducere din varmeregning og dermed spare nogle penge, samtidig med at du også gør noget godt for miljøet.

Har du spørgsmål til nogle af vores træbriketter eller øvrige produkter, er du velkommen til at kontakte os for nærmere råd og vejledning. Dette kan du gøre på flere forskellige måder: enten via vores kontaktformular her på hjemmesiden, på telefon 76 69 00 10 eller på mail sp.foder-og-energi@mail.dk. Vi ser frem til at høre fra dig.